неділю, 21 листопада 2021 р.

Всесвітній день привітань


    Вітаю! Ця проста і нехитра дія знайома кожному з нас. Ми здійснюємо її, майже не замислюючись про це. Своїм привітанням ми розташовуємо до себе співрозмовника, відкриваємося перед ним, створюємо дружню обстановку. Привітанням можна показувати безліч почуттів та емоцій, своє особливе ставлення до людини. 

21 листопада відзначається 

                                                     Всесвітній день привітань.

 Цей день  став щорічно відзначатися починаючи з 1973-го року. Своїм виникненням він зобов’язаний двом братам - Брайану і Майклу Маккомак. Проживаючи в Сполучених Штатах Америки на піку холодної війни, їм, як і іншим простим людям, неможливо було не відчувати ту гостру напруженість, яка панувала в той час між двома ядерними державами. Протестуючи проти такої  ситуації, вони знайшли простий і ефективний спосіб боротьби з таким станом справ. Склавши листи зі щирими  вітаннями, брати відправили їх у всі кінці світу. У текстах цих листів вони просили одержувача просто привітати ще кого-небудь таким же чином...

    Ця чудова ідея знайшла відгук. З цих пір щорічно 21-го листопада повсюдно став відзначатися Всесвітній день привітань, день позитивного настрою і радісних емоцій. Цей день присвячений миру, добру та вітанням, які ми використовуємо щодня – "привіт", "добрий день", "вітаю". З того часу до свята приєдналися жителі понад 180 країн світу! 

   Щодня кожен з нас при зустрічі своїх знайомих, близьких і рідних вимовляє ряд слів, якими висловлює привітання. Це певні слова, з допомогою яких ми проявляємо свою люб'язність і доброзичливість. В якості привітання можуть бути не тільки словесні фрази й окремі слова, але і різні жести.  Частими формами привітань виступають: «вітаю вас», «моє шанування», «добрий ранок».

Немає коментарів:

Дописати коментар