середу, 23 лютого 2022 р.

Дніпропетровщина – перлина України

     Дніпропетровщина має багату і славну історію, яка сягає у сиву давнину століть і тисячоліть. Дніпром пролягав знаменитий торговельний шлях світового значення. Дніпропетровщина відома як край козацьких Січей, край неповторний своєю красою, потужний промисловий і науково-технічний регіон України.
      А що ми знаємо про свою маленьку Батьківщину?
     22 лютого працівники бібліотеки-філії №4 для дітей запросили читачів-учнів 5-Б класу гімназії № 12 (кл. кер. Савченко С. А.) на краєзнавчий екскурс «Заповідні місця мого краю», присвячений 90-річчю створення Дніпропетровської області. Провідний бібліотекар Тетяна Лісняк розповіла школярам про історичне минуле краю, запропонувала віртуально зазирнути в незвичайні та заповідні куточки землі Придніпровської. Найцікавіші місця області, серед яких і Самарський монастир, Свято-Троїцький собор, руїни Кодацької фортеці, козацький хутір Галушківка, про петриківський розпис та унікальний вид транспорту – метротрам в Кривому Розі діти побачили, продивившись відеофільм «Неповторна Дніпропетровщина», слайд-презентацію «Сім чудес Дніпропетровщини».
      Природа Придніпров’я щедра, багата і різноманітна. Не оминули увагою і заповідники нашого краю, насамперед, природні перлини Новомосковщини. Це і балка Бандурка, яка є частиною Присамарського природного комплексу, і унікальна заповідна територія з чудодійними лікувальними грязями «Солоний лиман». Згадали про вікові дуби біля с. Вільне і ландшафтний заказник Комарівщина, де зростають рідкісні види рослин. Відповівши на питання вікторини «Що ти знаєш про природу рідного краю?», яку провела бібліотекар Марина Дудка, присутні переконалися, що у нас в області є безліч красивих, дивовижних місць, і, щоб побачити щось дуже цікаве, необов'язково їхати за кордон.
      Більш детальніше з історією Дніпропетровщини юні читачі змогли ознайомитися, звернувшись до книжкової виставки «Наша гордість, наша слава».

 








Немає коментарів:

Дописати коментар