вівторок, 15 лютого 2022 р.

Під знаком Купідона

    Його святкують дорослі і діти, сім’ями і в колі друзів, це романтичне свято кохання та щастя, молодості та краси. Цього дня люди у багатьох країнах на різних континентах висловлюють свої щирі почуття любові й прихильності тим, хто по-справжньому дорогий серцю.

    У День Валентина в дитячій бібліотеці зібралися члени клубу для тинейджерів «Stylish generation», учні 9-В класу (кл. керівник Рогачова Г. А.) на літературно-ігрову програму «Під знаком Купідона», щоб дізнатися все про це прекрасне почуття. Керівник клубу, провідний бібліотекар, Вікторія Кривенко розповіла історію появи цього свята, повідала, яким чином воно стало популярним у багатьох  країнах світу та коли почали святкувати його в Україні. З відео фільму «Свято ніжності та кохання» юні читачі дізналися про сучасні звичаї святкування, надихнулися висловами відомих митців про кохання, а також почерпнули ідеї для створення «валентинок».

    Разом з ведучою юні користувачі спробували розібратися над тим, коли і яким чином виникла потреба у людей у створенні пар, родинних стосунків, були вражені тим, що закоханість, виявляється,  можна побачити в мозку за допомогою потужного медичного обладнання, адже за всім цим стоїть така наука як біохімія, а ще розтлумачили фразу «справжня хімія в організмі» і з’ясували, до чого тут гормони.  Члени клубу отримали відповіді на наступні питання: яким чином кохання впливає на здоров’я, чи справді воно живе три роки, що таке «синдром розбитого серця?». Щоб краще пізнати один одного, хлопці і дівчата залюбки брали участь у дотепних  вікторинах: «Знання - сила», «Все про кохання», «Смакота», «Вгадай предмет». А розуміти без слів навчали конкурси: «Ваші дії», «Подарунок для коханої», «Зрозумій мене». Позитивні емоції у молодих людей викликали ігри: «Комплімент», «Зізнання в коханні», «Цукерка» та інші.

    Кохання – одна з найулюбленіших тем письменників і поетів, що залишили нам багату спадщину неперевершених творів, герої яких відомі не одному поколінню. Присутні складали і називали пари романтичних героїв найвідоміших творів про кохання, а бібліотекар запропонувала юним читачам для читання найвідоміші зразки класичної і сучасної української та зарубіжної літератури, що були представлені на книжковій виставці «Найкращі книги про кохання».




















  

Немає коментарів:

Дописати коментар