вівторок, 21 квітня 2020 р.

Свіжі новинки для читання




Юні друзі!

 Пропонуємо Вашій увазі 
дитячі та підліткові 
книжкові новинки 2020
українських й зарубіжних авторів
від українських видавців:




 

Джеремі Стронґ «Викрадення! Гаряче літо Ракети на чотирьох лапах»

  Невгамовна Ракета на чотирьох лапах вирушає у подорож до сонячної Франції. Але спершу Треворові й Тіні потрібно зробити неможливе: змусити Стрілку спокійно всидіти в машині під час мандрівки. У Франції собаку очікує знайомство з брутальними, але шляхетними піратами, пригода зі зниклими ключками для гольфа Треворового тата, порятунок плавучих підобідків у судках та детективне розслідування справжнього злочину… А ще Ракета на чотирьох лапах взаємно закохається в елегантного французького пса. О-ла-ла… Також цього року планується видання ще одного хіта Джеремі Стронга – «Братик-кінозірка летить у космос».

Турюн Ліан «Аліса Андерсен на лаві запасних»

   Аліса Андерсен не така, як більшість її однолітків. Вона любить роздумувати і вести довгі розмови наодинці з собою. Їй не подобається галас, надмірна увага і вискочки. Вона тихо говорить і соромиться. А ще її часто сковує страх. Та як їй вдається його перебороти, ви дізнаєтесь, прочитавши цю книгу. 

 

Кім Слейтер «928 миль від дому»

   Це проникливий підлітковий роман Кім Слейтер, британської письменниці, лауреатки численних літературних нагород. Розкриваючи проблеми міграції, дискримінації та  булінгу, він змушує читачів добре задуматись. Роман пропагує важливі цінності: відкритість, розмаїття й порозуміння. Оповідь, яка ведеться голосом чотирнадцятилітнього хлопця, зачіпає багато соціальних проблем сучасних підлітків. 

 

Ервін Мозер «Коко і Кірі»

   На українських дітлахів чекає переклад ще однієї книжки відомого австрійського дитячого письменника і лауреата багатьох літературних премій Ервіна Мозера, автора популярної серії про мишенят «Мануель і Діді». «Коко і Кірі» – це історія про фантастичні й кумедні пригоди коали Коко, його подружки Кірі, а також мудрої білої пташки, восьми жучків, качкодзьоба та інших тварин, що населяють їхню країну.

Беатрікс Поттер «Кролик Пітер та інші історії»

   Завзятий, сміливий, навіть дещо зухвалий кролик Петрик недарма став одним із улюблених казкових героїв усього світу. Втім, поряд із ним казки Беатрикс Поттер населяє безліч інших, не менш цікавих персонажів: наївна та нетерпляча качка Дзвінка, милий, але незграбний котик Хома, чотирилапі комерсанти Імбир і Маринад… Далеко не всі вони — позитивні персонажі, але кожен переживає неймовірні пригоди, з яких можна чимало дізнатися про таємне життя тварин. Кому вигідна ворожнеча між лисом і борсуком? Які відмінності між міськими та сільськими мишами? Чим завершилося чаювання киці й собачки? Відповіді на всі ці запитання містяться у повному зібранні казок авторки. 

 

Меріенн Мак-Дональд «Вистава починається!»

  Маленькі танцівники готові сяяти на сцені! Балетна студія панни Емі готує новий танцювальний виступ під назвою «Бал метеликів». Щоб вразити глядачів вистави, Роза та четверо її подружок відпрацьовують стрибки, підтримки й оберти. Аж раптом Роза дізнається, що не отримає ту роль, на яку сподівалася. Здавалося б, години тренувань потрачено марно, але подружки допомагають дівчинці зрозуміти, що навіть маленька роль має величезне значення. 

 

 Марк Янссен "Острів"
   Батько, донька та їхній собака зазнали аварії на кораблі. Вони опинилися посеред безкрайнього океану на маленькому острові, що насправді був зовсім не таким, яким здавався на перший погляд!
   Він захищав трьох своїх гостей від вітру і холоду, від хвиль і всіляких небезпек та занурював їх у дивовижнв світи — зі звуками, яких вони ніколи не чули, ароматами, що розбурхували розум, і кольорами, про існування яких вони навіть не здогадувались… Так було аж допоки їх не врятували, — саме тоді з’ясувалося, що Острів насправді не залишився без уваги… 

 

Кетрін Вудфайн «Загадка механічного горобця»

   На початку ХХ століття в оповитому туманами Лондоні стається неабияка подія: відкривається величезний універсальний магазин багатія Едварда Сінклера. Ще до відкриття він опиняється в центрі здогадок, чуток і підвищеної уваги. Бо такої розкоші й різноманіття товарів, здається, Лондон досі не бачив. 
  У цей самий сам юна Софі Тейлор, дівчина із колись багатої родини, а тепер кругла сирота, змушена шукати роботу. Тож їй доведеться позмагатися з неабиякими труднощами.

Мирослав Лаюк «Ківі»

  Ківі народився в неволі, бо колись його батьків упіймали на батьківщині – в Новій Зеландії птахолови. І хоч Ківі –  птах, однак літати не може. Але це не перешкоджає втекти йому із зоопарку. Адже в нього міцні ноги і він надзвичайно прудкий. Життя на свободі може бути і веселим, і небезпечним. Ківі  – перспективний футболіст, один із найкращих у команді птахів. Але чи вдасться йому з друзями перемогти в матчі команду щурів? Читайте у цій захопливій пригодницькій книжці .

Кетрін Вудфайн «Таємниця коштовного метелика»

   Продовження серії ретро-детективних романів «Таємниці універмагу “Сінклер”». Цього разу читачі разом із Софі Тейлор, яка почала працювати у відділі капелюшків, потраплять на бал лорда Бʼюкасла в його шикарний будинок, щоб розслідувати під прикриттям справу про викрадення коштовної брошки, метелика, і вийти на слід найнебезпечнішого злочинця Лондона. 

Йоанна Ягелло «Як дві краплі води»

  Анна і Ніна були, як дві краплі води, знали все одна про одну. Коли Ніна наважилася на відчайдушний крок, світ Анни розлетівся на шматки. Тепер вона складає його заново і намагається зрозуміти, що насправді сталося… Та чи буде вона готова почути правду? 

 Юстина Беднарек «Дуся і Поросятко Гав. Перший день у дитячому садочку»  

  Завтра особливий день у житті Дусі. Вона вперше піде до дитячого садочка. Як там буде? А раптом вихователька буде злою? Або Дуся не знайде собі друзів? Або… Та до садочка дівчинка йде зі своїм маленьким другом – плюшевим Поросятком Гавом. День минає непомітно й цікаво, тож зрештою Дуся вирішує, що, мабуть, варто піти до садочка ще раз…

Юстина Беднарек «Дуся і Поросятко Гав. Тепер усе чудово!»

 Усе на світі має свою черговість. От, наприклад, Дуся дуже любить шоколад, але може ласувати ним лише коли з’їсть броколі. Адже на все свій час і все слід робити в правильному порядку! А може, ні? 

 

50 видатних українців та українок

   Книжка познайомить читачів із видатними українцями: чоловіками та жінками, які зробили вагомий внесок у розвиток нашої держави, науки та мистецтва. Історія кожного з них цікава й унікальна: чиясь надихає, чиясь змушує замислитися, чиясь відверто засмучує. Це книжка, з якої можна почати знайомство з українськими постатями, але на якій точно не слід зупинятися, адже поза нею лишилися сотні імен.
 

Атлас спорту

     У цій книзі зібрані 14 видів спорту, в які грають і вболівають по всьому світу. Тут і видовищні перегони «Формули-1», і зухвала боротьба футболістів, і витончена грація плавців. Читачі познайомляться з короткою історією виникнення спортивних змагань, дізнаються про їхні правила та довідаються про рекорди видатних гравців.  

 

Льолині вигадки

   Збірки казок для вечірніх читань. Разом з героями казки діти поринуть в дивовижні пригоди і дізнаються про те, як важливо бути чесним, добрим, справедливим, чемним. Діти позбудуться зайвих страхів і поганих звичок. А дорослим — допоможуть обійтися без нудних нотацій і непомітно здійснити виховний момент. 

А також:

·         Пітер Браун  «Дикий робот зник»
·         Іван Андрусяк  «Морськосвинський детектив»
·         Дара Корній  «Невигадані історії Змія Багатоголового  в Скелястому Світі Вічного Літа»
·         Олійник Наталія, Мірошниченко Світлана «Ким хотіла бути панда»
·         Роальд Дал «Фантастичний містер Фокс»
·         Джеймі Томсон «Темний лорд. Юнацькі роки»
·         Дж.К. Ролінґ  «Фантастичні звірі. Злочини Гріндельвальда»
·         Уляна Чуба  «Гум і Паштет»
·         Віра Правоторова  «Обертасики»

Гарного вам настрою, 
приємного і корисного дозвілля в колі сім’ї!

Немає коментарів:

Дописати коментар