понеділок, 22 березня 2021 р.

Добрий вигадько і фантазер

     Цього року бібліотеки Дніпропетровщині беруть участь у регіональної кампанії «Це я, званий Чемерисом» (до 85-річчя із дня народження Валентина Лукича Чемериса).
     Відомий український письменник, лауреат багатьох літературних премій В. Чемерис народився на Полтавщині, а потім сорок років жив і працював у Дніпропетровську. Саме тут і розпочав він свій творчий шлях як сатирик-гуморист. Видав багато веселих збірок – гуморески, пародії, веселі повісті. Потім захопився історичною тематикою та фантастикою, написав декілька десятків книг, пов’язаних з життям Стародавнього Риму, з різними періодами в історії України – з часів Київської Русі до наших днів.
   18 березня працівники бібліотеки-філії для дітей №4 запросили на репортаж з книжкової полиці «Добрий вигадько і фантазер» читачів, учнів 7-Б класу ЗЗСО № 12 (класний керівник А. П. Шапран). Провідний бібліотекар Лісняк Т. Є. ознайомила присутніх з біографією письменника та запропонувала літературу з книжкової виставки «Сіяч добра і любові». Увагу дітей привернули романи «Фортеця на Борисфені», «Скандал в імператорському сімействі», «Ольвія», «Смерть Атея», збірники гуморесок. Про цікаві факти із життя нашого земляка підлітки дізналися, подивившись відео презентацію «Життя та творчість В. Чемериса». Зацікавив школярів той факт, що твори письменника виходили німецькою, болгарською, румунською, польською, російською та іншими мовами світу. Потішила своїх однокласників веселою гуморескою «Твір на задану тему» Софія Карякіна. Школярі поміркували над висловом автора «Життя вимірюється не кількістю прожитих років, а тим, що встиг зробити, який слід залишив на землі, скільки добра подарував людям».
   В наш час друкуються багато творів Валентина Лукича, які вже стали культовими та улюбленими. Після заходу діти взяли додому книги цього письменника, які їм сподобалися.







Немає коментарів:

Дописати коментар