пʼятницю, 18 червня 2021 р.

З Днем батька!

 

  День батька – свято, присвячене татусям. Воно менш відоме, ніж, наприклад, День матері, але все ж відзначається у багатьох країнах. Для України це молоде свято. Відзначати його почали зовсім нещодавно – з 2019 року. Офіційне вшанування татусів відбувається у третю неділю червня. У 2021 році День батька припадає на 20 червня. 

День батька: історія свята

   Свято бере свій початок з 1900-х років. Мешканка США Сонора Додд (до заміжжя – Смарт) запропонувала проводити відповідне вшанування татусів. Зробила вона це, вважаючи, що роль тата в сім’ї не менш важлива за материнську. До того ж таким чином вона хотіла висловити вдячність своєму батькові, котрому довелося самому виховувати шістьох дітей після смерті їхньої матері. Ця ідея була схвалена місцевою владою. Тож уперше День батька було відзначено у місті Спокан штату Вашингтон. Згодом традиція святкування Дня батька поширилася й на інші штати країни, а потім – й на інші держави. Разом з Україною в третю неділю червня День батька відзначається в Аргентині, Нідерландах, Туреччині, Великобританії, Індії, Канаді, Мексиці, Японії, Словаччині, Швейцарії, Південній Африці. А ось в  Австралії свято традиційно відзначають  у першу неділю вересня, в Італії — 19 березня, у Польщі — 23 червня, в Грузії — 3 жовтня.

    Як відзначають День батька

     Саме батько залишається лідером і опорою сім'ї. Від батька діти отримують не тільки любов і підтримку, а й духовну настанову на усе життя.   

    Традиції святкування Дня батька у кожної країни свої. У деяких країнах на честь свята, наприклад, влаштовують народні гуляння та різноманітні заходи.Звісно ж, цього дня діти вітають своїх татусів. Діти  можуть вручити зроблені власноруч  подарунки. Дорослі обов’язково навідують своїх татусів, влаштовують із ними домашні обіди. Кожна дитина цього дня може по-своєму віддати шану своєму батькові, адже насамперед важлива увага.

 Юні друзі! Не забудьте привітати сьогодні своїх татусів зі святом. Подаруйте їм свою любов і увагу!

    

Немає коментарів:

Дописати коментар