четвер, 22 вересня 2016 р.

Є щось святе в словах - мій рідний край

   
 Любов до рідного краю живе у серці кожного з нас із самого дитинства, адже де б ми не були, завжди по-особливому згадуємо те місце, де ми народилися, дорогий серцю куточок. Не можна не любити наше місто на славній землі у козацькому краї, де батьківська оселя, де нас завжди чекають. Наприкінці вересня  м. Новомосковськ святкує свій день народження. Цього року йому виповнюється 440 років. 
   Центральна дитяча бібліотека взяла активну участь у святкуванні, присвяченому Дню міста, запропонувавши своїм читачам ряд заходів, а саме: 
- ерудит-мандри "Синьоока цяточка на карті" (засідання клубу "Калинонька")  
- історичний екскурс "Моє рідне місто -Новомосковськ" (засідання гуртка «Happy English»)
-  рекламний мікс "Читання – шлях до успіху". У день свята міста (17 вересня) фахівці нашої бібліотеки запропонували мешканцям міста оригінальну рекламну продукцію.

   21 вересня  в читальному залі зібралися члени клубу "Стежина", щоб здійснити краєзнавчо-літературний похід "Куди б мене дорога не вела, думки мої із рідною землею".
   Провідний бібліотекар Кривенко В.В.  познайомила дітей із цікавими фактами з історії міста.  Юні читачі провели краєзнавче дослідження,  результатами якого поділилися з присутніми. Гості заходу читали вірші місцевих поетів, присвячених рідному місту, взяли участь у вікторині  "Новомосковськ - історії перлина", а також здійснили краєзнавчу фотоподорож вулицями міста "Портрет міста в інтер'єрі вічності ". Наприкінці заходу юні читачі  познайомилися з матеріалами, представленими на книжковій виставці "Милий серцю куточок".
   22 вересня у День партизанської слави в НВК№1 перший урок був присвячений цій даті, а учні 8 класу (кл.кер. Пилипенко Л.Г., бібліотекар НВК№1 Пересунько Л.О.) провели його у центральній дитячій бібліотеці, познайомившись з багатьма історичними фактами періоду окупації у м.Новомосковську.









































1 коментар:

  1. Зі святом міста, дорогі колеги!Ви так багато заходів провели до Дня міста, молодці!

    ВідповістиВидалити