понеділок, 19 червня 2017 р.

ДИВОВИЖНА КРАЇНА - ЯПОНІЯ


                  Японію називають країною вранішнього сонця.  А що ж ми знаємо про цю загадкову країну?

             16 червня до бібліотеки філії для дітей  №4 завітали  відпочиваючі  із пришкільного табору «Діти Землі»  (СЗШ №12)  на  літній інфотейнмент (інформаційні розваги)  «Що ви знаєте про Японію?», присвячений року Японії в Україні.  На питання бібліотекарів «Що у вас асоціюється з Японією?»  більшість дітей відповіли: сакура, кімоно, карате, суші, журавлики, аніме.            
             Із розповіді провідного бібліотекаря Лісняк Т.Є.  юні читачі дізналися багато цікавого про незвичні для нас японські традиції:  обряд чаювання, мініатюрні сади «бонсай»,  орігамі,  свята цієї країни, адже  в  цій дивовижній країні все незвично для нас: тут пишуть зверху вниз, їдять паличками, сплять на підлозі, а вірші не мають рими.          
     Гості бібліотеки активно відповідали на питання вікторини «Навколо світу», пограли в жартівливу гру «Скажи другу добрі слова», яку підготувала і провела бібліотекар Дудка М.В., а потім із задоволенням переглянули  відеоролик «Незнайома Японія».  Наостанок  діти познайомилися з матеріалами  книжкової виставки «Японія – країна дивовиж».
















Немає коментарів:

Дописати коментар