середу, 20 листопада 2019 р.

Хліб - усьому голова

                                                                                                                             Хліб – усьому голова, 
Так в народі кажуть. 
Хліб – це мир, любов, життя, 
Хліб – це наша радість! 

З давніх-давен він у великій шані у нашого народу. Це людська святиня.
Хліб у хаті – то багатство, сіль – то гостинність і щирість. Нашу Україну називають хлібним краєм, бо люди, що живуть тут, уміли і вміють обробляти землю і вирощувати на ній гарні врожаї. «Хліб – годувальник, Хліб – батечко», - кажуть у нас в Україні. Але були в нашій країні часи, коли шматок хліба коштував стільки, скільки саме життя… Це роки голодомору 1932-1933 рр.
19 листопада у бібліотеці-філії №2 проведено годину бережливості «Сила від хліба, хліб від землі» (до Дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні) для учнів 5-а класу ЗЗСО №4.
Під час зустрічі бібліотекар Жолтенко Л.С. ознайомила дітей з давніми традиціями, пов’язаними з хлібом. Говорили про бережливе ставлення до нього. Відгадували загадки, доповнювали прислів'я, слухали легенди. Діти згадували, які є різновиди хлібобулочних виробів у словесній грі «Вироби з борошна», а в грі «Який буває хліб?» згадували його ознаки.
Неможливо було не згадати про людську трагедію 1932 -33 рр. Учні дізналися про ті страшні часи Голодомору, про загибель мільйонів людей, трагізм, який ховається за словом «голодомор», щоб люди берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось. Читачі переглянули літературу з книжкової виставки «Скільки їх упало в ту безодню». Під кінець заходу всі присутні пригощалися смачною випічкою.
Є сподівання, що цей захід не пройшов марно, що в кожне сердечко западе маленьке зернятко добра і поваги.





 






Немає коментарів:

Дописати коментар