пʼятницю, 18 грудня 2020 р.

Від Андрія до Водохреща

 


Різдвяні свята чекають із нетерпінням і дорослі, і малі. Вони приносять чимало радощів, веселощів, солодощів. Та головне - тішать усіх затишком, спокоєм та надіями на краще майбутнє. А чи всі добре знають, як їх святкували в давнину?
  Господині заходу, провідні бібліотекарі центральної дитячої бібліотеки, Кунах Н. С. та Кривенко В. В. разом з активістами клубу "Стежина" підготували літературні святки «Різдвяні свята в Україні». Члени клубу та гості, учні 5 класу ЗЗСО № 18 (кл. керівник Рогачова Г. А.) дізналися багато цікавого про обряди та свята зимового циклу, починаючи з Андрія та закінчуючи Водохрещем.
  Різдвяні родинні свята зустрічають з радістю, урочисто, тож і атмосфера на бібліотечному заході була саме такою. До заходу була створена інсталяція «Чим багата українська хата». Усі бажаючі мали нагоду показати знання народних звичаїв, кмітливість та спостережливість, відповідаючи на запитання вікторини «Зима іде – свята несе». Продемонструвати свою спритність й ерудованість дітлахи змогли, беручи участь у веселих та рухливих конкурсах і розвагах: «Новорічне меню», «Різдвяний капелюшок», «Штовхання ядра», «Прялочка», «Хапай приз!», «Новорічна пантоміма» тощо. Юні дарування Барчук Матвій, Кумець Антоніна та Калашнік Мілана чудовими піснями «Зима-чарівниця», «Миколай бородатий», «Новорічна ніч» та колядками додали заходу урочистості та подарували присутнім гарний передноворічний настрій. Захід проходив напередодні свята Миколая. В Україні Святий Миколай завжди вважався покровителем та заступником дітей. Тож цього дня він сам і завітав до святково вбраної бібліотечної оселі, як і годиться, з солодкими подарунками для чемних діток. А соковитими яблучками зі свого саду малечу пригостили бібліотекарі.
   Усі бажаючі обрали книжки для читання вдома із книжкових виставок «Закнижена зима», «Зимове мереживо» та «Різдвяні свята в Україні».
                                                          Всім веселих свят!



























Немає коментарів:

Дописати коментар