неділю, 22 січня 2023 р.

 

            “У казці чарівній                           не просто слова…”

   В одному з найбільших та найкрасивіших міст у світі – Парижі – 12 січня 1628 року народився найвідоміший французький дитячий письменник і казкар. За життя він був досить популярним поетом і автором наукових праць, але в історію увійшли саме казки Шарля Перро, на яких виховувалися покоління дітей.

   Казки письменника чарівні: в них діють чарівники та чарівниці, є чоботи-скороходи, чарівна паличка, вовк розмовляє людською мовою. Отже, Шарль Перро першим відчинив двері в літературу чарівній казці, став основоположником цього жанру. Червону Шапочку, Кота у чоботях, Хлопчика-Мізинчика, Віслюкову Шкіру, Сплячу Красуню та Синю Бороду знають всі. Всесвітня енциклопедія казок стверджує: «Це був найдобріший казкар в історії літератури. Він перший створив справжні дитячі казки — добрі та щасливі».

   Щоб поринути в чарівний світ казок Шарля Перро, провідний бібліотекар читального залу бібліотеки – філії №5 для дітей Наталія Пека провела для маленьких «книголюбчиків» з клубу «Alpha generation kids club»  BOOK - вікенд “У казці чарівній  не просто слова…”. Діти по-новому відкрили для себе відомі казки та із задоволенням взяли участь у літературних вікторинах і конкурсах: «Додай слово», «Знайди портрет», «Чудесна скринька», «Перетворення» та інші.











Немає коментарів:

Дописати коментар