неділя, 24 вересня 2023 р.

Рідне місто



     Невеличкі затишні вулички, хлюпіт тихих хвиль річки Самари, два береги якої єднає міст у парковій зоні, золоті бані знаменитого дерев'яного собору, за якими зеленіє самарський ліс, привітні знайомі обличчя та рідне обійстя, де народився й виростав кожен новомосковець, - що може бути ріднішим?  Як би далі не складалася доля кожного з нас, де б ми не жили, Новомосковськ усе життя посідатиме  найдорожче місце у душі кожного з нас. Про безмежну любов до своєї малої батьківщини справжні сини й доньки готові розповідати кожному всіма мовами світу. А члени гуртка "Happy English", що працює в бібліотеці-філії № 5 для дітей практикувалися в цьому мовою міжнародного спілкування -  англійською.  

     На історичному екскурсі "Рідне місто" юні читачі разом з керівником гуртка Вікторією Кривенко удосконалювали навички усного та писемного мовлення, вивчаючи нову лексику за картками, переглядали фрагменти відео уроку, вчили прислів'я та приказки про рідний дім, читали й перекладали тексти, відповідаючи на питання до них, декламували вірші та вгадували за описом міські краєвиди. Шанувальники англійської з цікавістю гортали книги англійською мовою,  на сторінках яких навіть зустріли інформацію про відомі пам'ятки архітектури та історії нашого міста, такі, як Свято-Троїцький собор та Свято-Миколаївський монастир.

    Новомосковськ - місто туристичне, тож, сподіваємося, уміння говорити англійською обов'язково знадобиться юному поколінню новомосковців, яке вже в недалекому мирному майбутньому гостинно зустрічатиме численних туристів звідусіль у справжній перлині Присамар'я.








   

Немає коментарів:

Дописати коментар