понеділок, 13 листопада 2023 р.

Хай здійснюються квіткові мрії!

 

У затишній світлиці бібліотеки-філії №5 зібралися шанувальники мистецтва з приводу хоч і невеликої, але знакової події - виходу в світ книги під назвою «Квіткові мрії», яка має безпосереднє відношення до історичної та культурної спадщини нашого краю. Ідея її створення  належить автору – Анжелі Лагоді, народному майстру Національної спілки майстрів народного мистецтва України, яка вже не один рік поспіль активно займається його відродженням та популяризацією. Миколаївський розпис – окраса Новомосковщини, давній вид мистецтва нашого краю, певний генетичний код наших предків, своєрідний автентичний сакральний літопис життя  народу. У книзі «Квіткові мрії» гармонійно поєднані слово й малюнок. В її основі  - картини майстрині з квітковими візерунками та легенди про традиційні українські квіти, авторка яких - Вікторія Кривенко. Безкінечне розмаїття квітів рідної землі – це символи вірності та любові, сили та хоробрості, відданості та надії, магічності та печалі, що органічно розкриваються  героями творів. У книзі розміщено розмальовки чудових квітів, що ростуть в нашій місцевості – незабудки, маки, тюльпани, троянди, півонії, фіалки… Тож кожен охочий матиме нагоду доторкнутися до прекрасного, відволіктися від буденності, заспокоїтися, покращити свій психоемоційний стан, а також спробувати розкрити в собі нові здібності.

  Працюючи над цим проєктом, творча команда, до складу якої увійшли редакторка Лідія Журавель та дизайнерка Тетяна Мерзленко,  ставила собі за мету познайомити дітей та дорослих із давнім видом мистецтва, що з’явився на теренах нашої  благодатної землі, запропонувати зануритися у побут наших пращурів та в яскравий світ кольорів флористики, доторкнутися до історії нашого славетного краю.

    Юні читачі бібліотеки для дітей, Олександра Гладир, Мілана Левешко та  Олександра Лаптінова,  учні дитячого клубу «Alpha generation kids club» (директор Жанна Грига), зачитали легенди, що увійшли до книги, а колоритну пісенну атмосферу свята задали вихованці мистецької школи –  Віолетта Риндіна, Анжеліка Радевич, Софія Шпуй  (керівник Неля Литвин).

    Ласкаво просимо у прекрасний світ найніжніших, дивовижних, загадкових творінь природи - квітів, овіяних легендами, які росли на нашій землі багато століть тому й продовжують радувати нас сьогодні. Доторкніться до них чарівним пензлем, щоб оживити їх, а вони натомість дістануться найпотаємніших струн душі кожного, даруючи почуття гармонії, добра, краси, любові.












Немає коментарів:

Дописати коментар