понеділок, 5 лютого 2024 р.

Від Майдану до сьогодення

  У лютому 2024 року відзначаємо річницю Революції Гідності та два роки повномасштабного вторгнення росії в Україну. Це події, які назавжди залишили глибокий слід в історії нашої держави, змінили хід історії,  вплинули на українську ментальність і продовжують формувати нашу ідентичність. Події  Майдану об’єднали людей, які повстали проти насилля, несправедливості, порушення європейських демократичних цінностей та прав людини. А повномасштабна війна з агресором, яка розпочалася 2014 року з захоплення Криму та Донбасу, так чи інакше торкнулася кожної української родини. Дорогою ціною справжні сини й доньки народу героїчно виборюють незалежність  нашої держави, захищаючи й звільняючи нашу землю від окупантів. До боротьби за свободу долучилося сотні тисяч волонтерів, медиків, рятувальників й простих громадян.

    На патріотичний діалог «Від Майдану до сьогодення» (до Дня Героїв Небесної Сотні) до бібліотеки-філії №5 для дітей  завітали захисники, що наразі несуть службу у 25-ій повітряно-десантній бригаді й безпосередньо брали участь у бойових діях на лінії фронту. Серед них – надзвичайно цікава людина – Серій Штепа, у довоєнні часи - історик, доцент, соціолог, кандидат політичних наук, викладач Київського Національного авіаційного університету. Присутні на заході користувачі бібліотеки, учні школи №18 (кл. керівники Рогачова Г. А. та  Ковальова І. А.) з особливим захопленням слухали розповідь гостя про історію української державності від найдавніших часів, головні епізоди Революції Гідності та хронологію подій  російської агресії, а наприкінці мали змогу отримати відповіді на питання, що цікавлять. Провідний бібліотекар Вікторія Кривенко провела огляд літератури книжкової виставки «Наша мета – Україна свята» з відповідної теми.

   Історія героїзму пишеться надалі. Війна згуртувала українську націю, а перемога в ній стала спільною метою для всіх її громадян, яку всі разом наближаємо день за днем.










 

    

Немає коментарів:

Дописати коментар