вівторок, 20 серпня 2024 р.

Україна в синьо-жовтих кольорах


   Серед низки серпневих свят одним з найголовніших є, безперечно, День Незалежності України. На історичний диспут «Україна в синьо-жовтих кольорах» (за книгою братів Капранових «Мальована історія незалежності України») в рамках проєкту «Стрічка Героїв: коли перо змінюється на стилет» завітали юні читачі, вихованці приватної школи "West View". 

  Люди споконвіку цікавилися минулим. Історія – це не набір певних дат та фактів, а безперервний процес, який не зупиняється ні на мить. І головне – відчути себе частиною цієї землі. А від цього залежатиме майбутнє великого українського народу. Надзвичайно цікава книга відомих авторів братів Капранових постала в центрі уваги цього заходу. До речі, цей примірник з оригінальними підписами самих авторів був придбаний бібліотекою  під час їх візиту до нашого міста. Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволяє читачам легко зорієнтуватися у непростих питаннях походження української державності та боротьби за її встановлення. А численні мапи, фотопортрети відомих постатей і комікси перетворюють важке навчання на цікаве читання, у чому й переконалися юні читачі.

   Бібліотечна фахівчиня Вікторія Кривенко ознайомила користувачів з життєвим та творчим шляхом авторів книги – відомих громадських діячів, публіцистів, письменників, видавців, які зробили вагомий внесок у популяризацію української літератури завдяки їх новаторському стилю пера та інтерактивному підходу до своїх читачів. З початку повномасштабного вторгенення письменники боролися з окупантами зі зброєю в руках у Києві в лавах полку "Азов". Та, на превеликий жаль, навесні цього року пішов із життя один із братів – Дмитро Капранов. 

     Із запропонованого для перегляду відео про цю унікальну книгу присутні на заході переконалися на власні очі в тому, що дуже коротко й доступно можна відтворити історію нашої країни всього за 100 секунд. А ще дізналися про не менш цікаве видання цих талановитих авторів - книгу "Веселих свят!", що знайомить юних чтачів з українськими традиціями, звичаями та святами. На її сторінках можна зустріти народні пісні з нотами, святкові страви з рецептами, тогочасні ігри та забави. А народні іграшки та обереги, широко представлені в книзі, просто "зійшли" з книжкових сторінок, тож діти мали нагоду детально з ними познайомитися. Наприкінці зустрічі кожен ще раз переконався, що така вражаюча історична та культурна спадщина нашого народу неодмінно завжди буде поставати перед майбутніми поколіннями тільки в синьо-жовтих кольорах!  












   

Немає коментарів:

Дописати коментар