пʼятницю, 20 листопада 2015 р.


Довідковий вернісаж
    18 листопада в центральній дитячій бібліотеці  проведено день бібліографії . В рамках цього дня  юним читачам  було запропоновано ряд бібліографічних заходів з метою поглиблення знань з бібліотечно-бібліографічної грамотності.
 

      Використовуючи цікаві матеріали з історії книги,  бібліотекар абонементу Свитка А.О. на бібліотечному  занятті "Від папірусу до електронної книги" розкрила таємниці виникнення книги.
     "Бути розумним - це круто",  - під такою назвою  провідний бібліотекар Кривенко В.В. запропонувала веселковий прес-експрес за періодичними виданнями.    
Шестикласники СЗШ№18 (кл.кер.  Волошина М.М.) найбільш зацікавилися підбіркою матеріалів з журналів "Колосок", "Юний натураліст", "Юний технік України", "Країна знань" та ін.  Присутні  в день бібліографії дізналися про багатьох геніальних українців, які зробили свій внесок  у  розвиток науки в Україні та за її межами.
     Під час проведення заходів  було використано матеріали з книжкових виставок "Золотий ключик до скарбнички знань" та "Захоплююча подорож на планету "Періодика".
       В цей день на молодший відділ завітали дошкільники ДНЗ "Черемушки" на захід "Нам мудрість книг дає бібліотека". Бібліотекар Шпилько Л.М. провела екскурсію для малят та  познайомила їх з відділами бібліотеки, розповіла про довідники, словники для наймолодших читачів.
     Провідний бібліотекар   Кунах Н.С. запропонувала всім присутнім  ознайомитися з буклетом "Каталог? Це просто! Вчимося працювати з ДБА".
     Бібліотекар абонементу   Сапего М.І. провела бібліотечне заняття "Словник - інструмент  пізнання світу", демонструючи різноманіття словників, які складають значну частину бібліотечного фонду центральної дитячої бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар