вівторок, 17 листопада 2015 р.

УВАГА! НА ГОРИЗОНТІ - НЛО! Нові Літературні Об'єкти!

 

УВАГА!

НА   ГОРИЗОНТІ  - НЛО!

Нові  Літературні  Об'єкти!



Гаврош, Олександр.
    Пригоди тричі славного розбійника Пинті: пригодницька повість /Олександр Гаврош.-
Львів: Видавництво Старого Лева, 2012.-280с.

    Весела повість про одного з найвідоміших карпатських опришків, легендарну постать нашої історії Григора Пинтю. В основу твору лягли народні перекази про опришків. Де в ній правда, а де - ні, відгадайте самі.



Кононенко, Євгенія.
    Неля, яка ходить по стелі/Євгенія Кононенко.-К.:Грані-Т, 2028.- 80с.-(Сучасна дитяча проза)

    Нове місто, новий клас, і ти для всіх новенька. Як знайти друзів серед однокласників і не нажити ворогів та заздрісників? Головне - залишатися собою, незважаючи ні на які обставини. Дівчинка Неля не побоялася виказати свою таємницю і заради дружби та справедливості посеред уроку пішла по стелі. Окрім того, Нелине волосся має здатність змінювати колір залежно від настрою.  Які ще незвичайні таємниці приховує учениця четвертого класу, дізнаєтеся з казкової розповіді відомої української письменниці Євгенії Кононенко.


Островська, Єва.
     Мама, Каська, Я і ганстери: повість-казка
/Єва Островська, пер. з пол. І.Андрущенко.- К.:Махаон-Україна, 2010.-320с.:іл.

   Головна героїня  чотирнадцятирічна Данута Сосновська схожа на пухку пампушку. Вона щиро розповідає про свої комплекси, сестру-близнючку і про маму, якій доводиться виховувати їх без тата.
   Коли настали шкільні канікули, вся родина разом з хатнім звіринцем вирушила на авто до Мокрого Озера. Однак по дорозі несподівано спустило колесо... Це стало початком серії неймовірних і кумедних пригод.



Павленко, Марина.
     Півтора бажання/Марина Павленко.-
К.:Грані-Т, 2007.- 128с.:іл.
   Книга - для повного щастя!
    Ця книга про бабусю Ялосовету, яка збирала казочки. Ох, і назбирала вона їх за своє життя! Серед них є недбала і необережна, неймовірна і забудькувата, вередлива, ще й ощадлива. Жили вони у неї в скрині, та одного разу казка-Мандрівниця не повернулась...
     Про пригоди Казки та її сестер розповість ця дотепна і повчальна книга Марини Павленко.



Павленко, Марина.
    Чи шкідливо ходити покрівлями гаражів?: повість/Марина Павленко.-К.:Грані-Т, 2011.- 72с.:іл.- (Сучасна
 дитяча проза)

     Такі звичайні-незвичайні діти, як Ромчик і Ганнуся Сойченки, є в кожній школі та майже в кожному класі. Так, їхні підручники і зошити в плямах, а руки чорні від шкаралущі молодих горіхів. Так, по дорозі до школи вони заглянуть під кожен камінчик, оглянуть кожен папірець і пообнімаються з кожним собакою чи котом, а дорогу додому скоротають по дахах гаражів. Так, їхній тато алкоголік, а мама працює одразу на кількох роботах, щоб сяк-так забезпечити сім'ю, і геть вибилася із сил...   Але вони йдуть до своєї вершини. І ніщо - чуєте, ніщо! - не зупинить їх на цьому шляху.


Рутківський, Володимир.
     Ганнуся. У гості до Лісовика: 
весела пригодницька повість/Володимир Рутківський.- Львів: Видавництво Старого Лева, 2014.-230с.

   Хіба можна всидіти в наметі посеред лісу, коли невідомі злочинці попереджають, щоб ви поводилися тихо і нікуди не висовували свого цікавого носа? Хіба можна відмовитися від знайомства з русалкою Ган чи отримати подарунок від зайця? А ще - відчути вірне плече друга, переконати у своїй правоті невіруючого Хому Назаровича і, звісно, закохатися по самісінькі вуха у прекрасну однокласницю? Про незвичайні пригоди Ганнусі та її друзів розповість ця чудова книга.


Рутківський, Володимир.
     Сторожова застава: повість із життя 
Київської Русі/Володимир Рутківський.-
К.:А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га, 2013.- 303с.

     Нова повість неперевершеного майстра українського дитячого історичного роману Володимира Рутківського присвячена героїчним і маловідомим сторінкам нашого прадавнього минулого. 
    П'ятикласник  Вітько Бубненко якимось дивом потрапляє у 1097-й рік, де разом зі славетними українськими богатирями Іллею Муромцем,  Олежком Поповичем та Добринею захищає рубежі землі Руської. 


Стронг, Джеремі.
    Мій братик - телезірка/Джеремі Стронг.-
Львів: Видавництво Старого Лева, 2014.-184 с.

   Як стати знаменитим? Для цього треба, щоб у вас була коза Посмітюха, черепаха Шумахер, дивакуватий татко і бабуся на мотоциклі. Тоді вашу сімейку покажуть у програмі про найдокучливіших сусідів. 



Стронг, Джеремі.
    Кімнатні пірати/Джеремі Стронг.-Львів: Видавництво Старого Лева, 2014.-152с.

    Не дивуйтесь, якщо по сусідству з вами оселяться справжні пірати. Адже далеко не кожен пірат любить море. Є такі, що води на дух не переносять, зате обожнюють затишні помешкання, в яких можна не лише чудово облаштувати піратський корабель, але й відшукати скарби!



Стронг, Джеремі.
     Вікінг у моєму ліжку/Джеремі Стронг.-Львів: Видавництво Старого Лева,2014.-248с.

  Добре, що ти не вікінг із десятого століття і що  тебе не змило хвилею у море, затягнене таким густим туманом, що у ньому можна переплутати не те, що береги, але й століття.
  А то б ти міг потрапити у сучасну Англію, де все таке дивне, де їдять виделкою і ножем, миються у ванній і ходять до школи.



Стронг, Джеремі.
    Гармидер у школі/Джеремі Стронг.- Львів: Видавництво Старого Лева, 2014.- 186 с.

   Як? До вашої школи ще й досі не завітала міс Гармидер? Може, спробуйте попросити про це вашого директора - адже міс Гармидер зазвичай працює вчителем на підміну.  Ніхто зі школярів не відмовився би від такої вчительки! Бо з нею уроки перетворюються на саме задоволення: веселощі, гру, розважання, рейвах, тарарам, одним словом - суцільний гармидер!




Запрошуємо Вас до центральної дитячої бібліотеки,
яка знаходиться за адресою:

м. Новомосковськ, пл. Леніна,6
телефон 31-12-18
Бажаємо приємних зустрічей з книгою!

Немає коментарів:

Дописати коментар