вівторок, 13 грудня 2016 р.

Пригоди Андріївської ночі

            Поспішайте всі до нас,
    До нашої світлиці,
Де чекатимуть на вас 
Гарні вечорниці.

   Цими словами  запросила членів клубу "Стежина" керівник клубу провідний бібліотекар Кунах Н.С. на останнє засідання цього року - музично-зимовий калейдоскоп "Пригоди Андріївської ночі".

    З давніх-давен Україна славиться величними традиціями і обрядами.  Українці любили оточувати себе красою, цінували її, і це відбивалося у їхніх обрядах. Одним із свят, яке дуже любили наші батьки, діди і прадіди, було велике зимове свято - день Андрія, що відзначалося 13 грудня. Найголовнішою особливістю андріївських вечорниць був обряд кусання Калити.
 А ще в цей день дівчата ворожили.  У центральній дитячій бібліотеці учасники заходу пригадали, як все це робили в давнину: ворожили, грали в різноманітні ігри, кусали Калиту випечену власними руками керівника клубу, а потім поділили її між усіма учасниками заходу і гостями. 
  А які ж вечорниці без українських пісень? Їх виконували учні вокального відділення школи естетичного виховання (кер. Макарчук А. Р.) Чабанова Дарина, Максименко Анастасія, Саглаєва Анна та Бобко Даниїл.












Немає коментарів:

Дописати коментар