понеділок, 3 квітня 2023 р.

В майбутнє - здоровими!


    Дорогі юні друзі! Бути здоровим - престижно, модно, навіть економічно вигідно. Тому в сучасному світі все більшого поширення набуває рух за здоровий спосіб життя. 7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я. Пропонуємо вашій увазі онлайн інформаційний коктейль «У майбутнє - здоровими» в рамках рамках клубу «Stylish generation».

     Що ж таке здоров'я? 
    Здоров'я - сукупність фізичних, духовних, соціальних якостей людини, що є основою її довголіття і необхідною умовою для здійснення усіх планів.
    Основа здоров'я - це здоровий спосіб життя. Він включає в себе: дотримання режиму дня, правил гігієни, заняття фізкультурою, правильне харчуваня, відсутність шкідливих звичок, доброзичливе ставлення до оточуючих. 

   Що ж кожен із нас може зробити, щоб стати здоровішим? Адже щонайменше наполовину наше здоров’я залежить від нас самих.

 Ніколи не пізно взяти на себе відповідальність за власне здоров'я і здоров'я своєї родини, виконуючи прості кроки: займатися фізичною активністю, дотримуватися здорового харчування, проходити профілактичні медогляди й планову вакцинацію, відмовитися від шкідливих звичок (алкоголь, тютюн) тощо.

 Ці поради допоможуть вам стати здоровішими:

Будьте фізично активними

    Регулярна фізична активність не лише покращує самопочуття, але і приносить істотну користь здоров’ю. Обмежуйте час сидіння та прагніть займатися фізичними навантаженнями принаймні 30 хвилин на день. Оберіть вид фізичної активності, який до вподоби саме вам: біг, прогулянка на свіжому повітрі, катання на роликах, прибирання квартири, танці тощо. 

Харчуйтеся здоровіше

   Більше половини дорослого населення України має надмірну вагу або ожиріння. Таким людям загрожують серцево-судинні хвороби, діабет, деякі типи раку. Їжте фрукти, овочі, цільнозернові та бобові. Намагайтеся споживати менше 5 г солі і менше 25 г цукру на день, також обмежуйте вживання жиру.

Стежте за особистою гігієною

Особиста гігієна – утримання в чистоті свого тіла, одягу та предметів домашнього вжитку. Дбайте про вашу шкіру, волосся, гігієну ротової порожнини, ретельно та регулярно мийте руки, щоб запобігти захворюванням.

Відмовтеся від шкідливих звичок

  Вживання тютюну – одна із основних причин неінфекційних захворювань та передчасних смертей в усьому світі та в Україні. Куріння електронних сигарет та кальянів – небезпечний експеримент із власним здоров’ям. А вживання алкоголю вкрай негативно впливає на здоров'я й шкідливе для серцево-судинної системи, адже викликає гіпертонію та збільшує ризики інсультів. 

Пройдіть вакцинацію

Вакцина – це ваш захист від багатьох серйозних хвороб. Вакцини попереджають захворювання, смерть та інвалідність.

Подбайте про достатній сон, який складає 7-8 годин. Потрібно привчити себе лягати й прокидатися в один і той же час.

Керуйте стресом

Вчіться керувати страсом і шукайте підтримки з боку членів родини, друзів, і професіоналів.

   Дотримуйтесь активної життєвої позиції, створюйте навколо себе сприятливий психологічний клімат. Налаштовуйтесь на позитив, не зациклюйтеся на невдачах і промахах, і все буде добре!

Пам'ятайте!

Здоров'я не купиш, його розум дарує.

Як немає сили,  то й світ немилий.

Здоровому все добре.

Без здоров'я немає щастя.

В здоровому тілі - здоровий дух.

Весела думка - половина здоров'я.

Пропонуємо вам переглянути коротке повчальне відео

"Корисні звички для дітей на кожен день"

 Безліч цікавої та корисної інформації про те, як влаштоване тіло людини, його особливості та можливості ви знайдете у нових, надзвичайно захоплюючих книжках, 

які є в бібліотеці-філії №5!

Будьте здорові!


Немає коментарів:

Дописати коментар