неділя, 1 вересня 2024 р.

Здобуття цифрових навичок у бібліотеках. Невидимі наслідки війни. Як розпізнати? Як спілкуватись? Як допомогти подолати?

 

  Сучасн і реалії в нашій країні є одними з найтравматичніших подій, які можуть вплинути на психічне здоров"я. Це порушує відчуття безпеки та стабільності, що є основоположними для нормального розвитку дитини. В Україні багато дітей зазнають серйозного стресу, що може призвести до різних психологічних проблем. Війна викликає у дітей постійний страх за власне життя та життя близьких. Вони можуть боятися гучних звуків, несподіваних рухів, темряви та навіть відчувати страх залишитися наодинці. Така тривожність може проявлятися у вигляді частих плачів, нічних кошмарів, проблем зі сном або фізичних симптомів, таких як біль у животі чи головний біль. У таких умовах роль батьків є надзвичайно важливою для підтримки дітей та наданню їм допомоги  у подоланні цих викликів.

   На жаль,  не всі батьки мають необхідні знання та навички, щоб надати своїй дитині кваліфіковану допомогу. У бібліотеці-філії №5 для дітей в рамках проєкту  «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках – Хабах цифрової освіти» фахівці вам зможуть порекомендувати необхідні  публікації. Війна є важким випробуванням для дітей, але за умови правильного підходу батьків можна мінімізувати негативні наслідки для їхньої психіки. Підтримка, розуміння і турбота — це основні елементи, які допоможуть дитині пройти через ці складні часи з мінімальними втратами для її психічного здоров'я.

 #cyfra_library

@ula.org.ua

@UNDP in Ukraine / ПРООН в Україні

@SwedeninUA

 


Немає коментарів:

Дописати коментар