середу, 6 березня 2019 р.

Переможці "Книгоманії" визначені

         Безперечно, читаючі діти - це майбутнє України, тому всі бібліотекарі міста, що працюють з дітьми, мають на меті залучати якомога більше дітей до систематичного читання задля постійного підвищення рівня їх особистого розвитку.
З 2006 року традиційно на початку березня у нашому місті проводиться Всеукраїнський конкурс "Книгоманія".

  5 березня у читальному залі центральної дитячої бібліотеки зібралися семикласники, кращі читачі шкіл міста, переможці І-го туру, для проведення ІІ-го (міського) туру Всеукраїнського конкурсу. Заступник директора МЦБС по роботі з дітьми Журавель Л. О. побажала учасникам подальшої перемоги та нових захоплюючих подорожей сторінками улюблених книг та оголосила умови конкурсу, а компетентне журі у складі: голови журі - Журавель Л. О., заступника директора МЦБС по роботі з дітьми; секретаря - Кунах Н. С., провідного бібліотекаря читального залу ЦДБ; членів журі: Дробот В. В., методиста управління освіти з бібліотечних фондів; Пігур І. М., провідного методиста Новомосковської міської централізованої бібліотечної системи; Лісняк Т. Є., провідного бібліотекаря бібліотеки-філії для дітей №4 оцінювало роботи учасників. Юним читачам було запропоновано дати письмові відповіді на запитання з дитячої української та зарубіжної літератури.
За рішенням журі переможцем ІІ-го туру загальноміського туру стала Бирса Ірина, учениця колегіуму № 11, яка продовжить змагатися за звання найкращого читача в ІІІ- му (обласному) турі в обласній бібліотеці для дітей. ІІ-е місце посіла Нечай Валерія (ЗЗСО № 17), а ІІІ -є - Пасішна Юлія (ЗЗСО №2).
   Доки журі оцінювало роботи конкурсантів десяти шкіл міста, юним читачам було запропоновано годину поезії до 205-річчя з дня народження Т. Г. Шевченка "Шевченкове слово повік не старіє".
   Ведуча заходу, провідний бібліотекар ЦДБ Кривенко В. В. наголосила на тому, що в історії назавжди залишаються імена, які з гордістю пам'ятає і шанує людство, й серед них почесне місце займає ім'я Генія українського народу - Т. Г. Шевченка. Вже більше двох століть минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.
  Усім присутнім був запропонований відеосюжет "Обличчя української історії - Тарас Шевченко" та вікторину "Шевченко Т. Г. : невідомі сторінки життя". Вихованці школи естетичного виховання Наталія Пушка-Гутарова та Олександра Застава (викладач вокального відділення Литвин Н. А.) прикрасили захід українськими народними піснями.










Немає коментарів:

Дописати коментар