середу, 22 січня 2020 р.

В єднанні сила і міць держави



      Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна з важливих сторінок життя України. 22 січня 1919 року Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. З цієї нагоди день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою українці відзначають як День Cоборності України. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованність.

   21 січня працівники бібліотеки-філії для дітей № 4 провели з читачами-учнями 7-Б класу ЗЗСО № 12 (вчитель історії Тарасенко Л. В.) годину історичної пам’яті «І обнялися береги одного вічного народу». Провідний бібліотекар Лісняк Т. Є. розповіла присутнім про історичні події тих років, становлення і розвиток українського національного державотворення, Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежність. Діти з цікавістю прослухали розповідь про ідею соборності, яку плекали ще за часів Київської Русі, в період козацтва та протягом подальших століть, жваво розмірковували про поняття соборності України, ознайомилися з літературою, розміщеною на книжковій виставці «Україна: сторінки історії».
    Школярі відповідали на запитання літературно-історичної вікторини «Це моя Україна» та взяли участь в інтелектуальній грі «Як добре ти знаєш свою країну?», а потім переглянули відеофільм «День соборності України».








Немає коментарів:

Дописати коментар