понеділок, 6 січня 2020 р.

Звеселіла наша хата – надійшли різдвяні свята

   Є свята особливі, довгоочікувані, найдивовижніші і найулюбленіші – це Новий рік та Різдво Христове. Ці свята приносять тепло і радість у кожну родину. 
    Різдво Христове – велике християнське свято народження Сина Божого Ісуса Христа. Розпочинається воно зі Святої вечері 6 січня, коли з появою на небі першої зірки за святковими столами збираються українські родини. У цей день треба пробачити своїм ближнім всі кривди, щоб не брати образи до нового року. Готують вечерю із дванадцяти пісних страв. На Різдво від хати до хати ходять колядники, вітають господарів, прославляють народження Божого Сина.

Про давні різдвяні традиції, як святкують Різдво в різних країнах світу, які чудернацькі дива бувають у Різдвяну ніч, розповіла бібліотекар Марина Дудка членам агенції читача-початківця «Книговичок», які 6 січня завітали до бібліотеки-філії для дітей № 4 на різдвяні розваги «Звеселіла наша хата – надійшли різдвяні свята». Маленькі читачі дізналися про прикмети та повір’я, які шанують українці, про тонкощі приготування цариці різдвяного столу – куті.
Діти декламували колядки, вірші, брали участь у конкурсі зимових прислів’їв та загадок, розповідали про сімейні традиції святкування зимових свят. А цікаві книги про звичаї та традиції українського народу в зимові свята, тексти колядок, щедрівок, можна було знайти на книжковій виставці «Від Різдва до Водохреща».







                                                                                             

Немає коментарів:

Дописати коментар