четвер, 23 січня 2020 р.

Моя Україна

   22 січня Україна щороку відзначає державне свято - День соборності України з нагоди проголошення Акту Злуки Української Народної республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Ідея соборності бере свій початок від об'єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві. Важкий шлях пройшла наша держава, щоб здобути незалежність і соборність своїх земель. Сьогодні Україна, можливо, як ніколи раніше, потребує єдності всього українського народу.

   На історичний компас "Тисячолітня пам'ять соборності" до центральної дитячої бібліотеки завітали читачі-учні 7-Г класу ЗЗСО №18 (кл. кер. Рогачова Г.А.). Провідний бібліотекар Кривенко В.В. провела історичний екскурс у давнє минуле нашої держави, розповівши про її тернистий шлях до незалежності і соборності.
Присутні переглянули історичні документальні кадри про події, які відбувалися 101 рік тому, відео ролики "Сім чудес України", "Україна вражає".
Школярі мали змогу проявити свої знання, кмітливість, відповідаючи на запитання інтелектуальних вікторин "Коротко про головне", "Подумай, відгадай", "Українські реалії", "Цікаві факти про Україну".
Наприкінці заходу читачі були ознайомлені з добіркою літератури з книжкової виставки "Моя Україна".




Немає коментарів:

Дописати коментар