середу, 14 березня 2018 р.

Переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач 2018 року" у м. Новомосковську визначено


    Книги – мудрі та вірні друзі, які знайомлять нас з навколишнім світом, розповідають про минуле, ведуть у майбутнє. І скільки б не було б людині років, вона завжди звертається до книг.
     Читаючі  діти – майбутнє країни. Вже дванадцять років поспіль у нашому місті проводиться Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач України» в рамках програми підтримки та розвитку читання «Книгоманія» і викликає все більше зацікавлення дітей та організаторів дитячого читання. Це справжнє свято книги для  тих, хто любить це нетлінне і вічне творіння людства.
    13 березня  у центральній дитячий бібліотеці нашого міста традиційно зібралися юні читачі, учні 6-их та 7-их класів, справжні шанувальники книги,  переможці І-го  (шкільного) туру конкурсу для проведення ІІ (загальноміського) туру.  Налаштуватися на позитивний лад на початку заходу конкурсантам допоміг виступ юного дарування Задневулиці Кирила, учасника й переможця багатьох міських та обласних музичних конкурсів, володаря гран-прі VІІІ-го Міжнародного конкурсу «Музика кохання». Голова журі, заступник директора ЦМБС по роботі з дітьми Журавель Л. О. привітала всіх учасників та нагадала умови проведення конкурсу. Подальшої перемоги та нових захоплюючих подорожей сторінками улюблених книг побажала методист управління освіти з бібліотечних фондів Дробот В.В.  Учасники змагання представляли журі свій щоденник читання, улюблену книгу та письмово відповідали на запитання літературної вікторини. Доки журі перевіряло роботи, бібліотекар ЦДБ Сапего М. І. ознайомила з новинками періодичних видань та запропонувала юним читачам цікаву зустріч із місцевою поетесою Косяченко Т. І.  Своїми ж  читацькими уподобаннями присутні могли поділитися за смачним чаюванням.  
    А переможцями загальноміського туру стали Бирса Ірина (колегіум № 11, 6 кл.) та Ткаченко Вікторія (ЗЗСО  № 14, 7 кл.), які і продовжать змагатися за звання найкращого читача України в  ІІІ- му турі в обласній бібліотеці для дітей. Друге місце серед 6-их класів розділили між собою  Пелипенко Анна (ЗЗСО № 2) та Самойленко Дарина (ЗЗСО №6 ), а третє місце -  Гур’єв Ілля (ЗЗСО № 6)  та Усік Анастасія (ЗЗСО № 12).  Серед  7-их класів друге місце дісталося Малинці Вероніці (ЗЗСО № 2) та Мазуренку Давиду (гімназія №3) , а третє – Гарченко Надії (колегіум № 11), Шкленській Анастасії (гімназія № 3) та Кущевській Анастасії  (ЗЗСО № 6). Всі інші учасники отримали подяки. Працівники ЦДБ бажають переможцям подальших успіхів у змаганні, а всім юним читачам, щоб книга неодмінно  стала гарним і добрим супутником на все життя!





















Немає коментарів:

Дописати коментар