понеділок, 26 березня 2018 р.

Тиждень дитячого читання триває


   Триває  тиждень дитячого читання. Фахівці центральної дитячої бібліотеки у ці дні пропонують своїм читачам  не тільки обміняти книжки, а й цікаво та з користю провести вільний час. 

  25 березня бібліотекар Тонконог  Г. В. запропонувала користувачам 7-9 класів  літературні перегони «Хто читає книги -  той  з вищої ліги»,  до    яких  увійшли:  мозковий штурм  «Влучно та швидко», бібліошопінг  «Прочитав сам  - раджу вам» , бліц – конкурс  «Закохані пари - літературні герої»,  розважальний конкурс «Співаємо вірші», літературна вікторина  «Впізнай  за висловом», інформаційний ланцюжок «Цікаво знати» та літературна гра  «Червоний - чорний».
    Юні читачі-гуртківці «Happy English» не тільки мають змогу поглиблювати свої знання з іноземної мови, а й розвивати  комунікативні навички, більше дізнаватися про англомовні країни, їх звичаї, традиції та культуру. Діти також знайомляться з творчістю відомих зарубіжних письменників, таких як: Оскар Уайльд, Чарльз Діккенс, Памела Треверс тощо.  
     Керівник гуртка, провідний бібліотекар читального залу старшого відділу ЦДБ Кривенко В. В., запропонувала юним читачам книжкове асорті «Казка навколо нас». Юні читачі з зацікавленням читали та перекладали відомі казки:  «Джек та бобове зернятко», «Дванадцять принцес», «Русалонька». Та особливо гуртківці полюбляють майструвати вітальні листівки до свят. Цього дня вони виготовили та підписали кумедних паперових курчат, щоб подарувати своїм рідним  до Великодня.
   Щоб ще раз поринути у чарівний казковий світ, у центральній дитячій бібліотеці на молодшому відділі зібралися юні актори-читачі, які разом з бібліотекарем молодшого відділу Свиткою А. О. підготували й показали присутній малечі лялькову виставу «Колобок». Казка  на новий лад закінчилася зовсім незвичайно, бо її головний герой  – добрий, чемний та веселий, і з ним просто нічого лихого не може трапитись.
Познайомитися з іншими інтерпретованими версіями відомої казки діти могли на великому екрані телевізора, переглянувши мультфільми.















Немає коментарів:

Дописати коментар