понеділок, 18 лютого 2019 р.

Афганістан – біль наших душ

   
До дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 30- тої річниці з дня виведення військ колишнього СРСР з Афганістану 15 лютого працівники бібліотеки – філії № 4 запросили учнів 6 класу (вчитель історії Понамарчук Є.Л.) взяти участь у героїко - патріотичних читаннях «Афганістан – біль наших душ».
   Школярі уважно прослухали розповідь провідного бібліотекаря Лісняк Т. Є. про трагічні сторінки історії афганської війни, про героїзм воїнів – інтернаціоналістів. Зачитуючи уривки з книг, які були представлені на книжковій виставці «Обпалені долі Афгану», діти дізнавалися про безстрашність та винахідливість солдат у бою, їх справжню бойову дружбу, готовність пожертвувати собою заради товариша. Заозірна Діана та Котовська Юля декламували вірші воїнів – афганців В. Верстакова та О. Стовби. Поетичні рядки, статті з місцевих газет минулих років про воїнів – новомосковців, загиблих кулебівчан С. Юрченка та І. Малютіна не залишили байдужими нікого.
   Присутні хвилиною мовчання вшанували полеглих у Афганістані. Пам’ять про ту далеку війну залишиться в наших серцях назавжди.
   Окрім Афганістану, українці несли службу в Лівані, Угорщині, Єгипті, Іраку, Анголі, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії. Всі вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності.







Немає коментарів:

Дописати коментар