вівторок, 19 лютого 2019 р.

А Сотня відлетіла в небеса

Небесна сотня білих журавлів,
душа яких летить під небесами.
Ніхто із вас вмирати не хотів,
Хай вічна пам’ять лишиться за вами.

    Чимало випробувань у минулому випало на долю нашої країни. Терновим шляхом йшла Україна до сьогодення. 22 лютого відзначаємо День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, урочисту дату, яку продиктувала сама історія, яку українці вибороли патріотизмом, прагненням до свободи, прагненням жити гідно на своїй землі.
Щоб згадати трагічні сторінки тих подій та вшанувати пам'ять Небесної Сотні, до читального залу центральної дитячої бібліотеки на годину скорботи «На варті наших душ – Небесна Сотня» завітали семикласники ЗЗСО № 18 (вчитель Доброва З. О.).

   Провідний бібліотекар Кривенко В. В. нагадала присутнім хронологію драматичних подій лютого 2014 року й запропонувала переглянути відеопрезентацію «В їхніх серцях жила Україна».
   Запрошений на зустріч Сергійчук Руслан Миколайович, заступник голови громадської організації «Прометей», учасник подій Майдану й бойових дій в АТО, наголосив, що Герої Небесної Сотні назавжди змінили нашу Україну й самих українців, підняли національний і патріотичний дух. Саме завдяки Майдану наша держава продемонструвала всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості.
  Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
Усі присутні хвилиною мовчання вшанували невмирущу пам'ять про загиблих героїв Небесного Війська, адже кожен з них здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє.
  Хай пам'ять всіх невинно убієнних згуртує нас, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.









Немає коментарів:

Дописати коментар