четвер, 5 грудня 2019 р.

Права свої знай, обов’язки не забувай!


  Дитинство – найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Діти з легкістю можуть потрапити у такі ситуації, в яких виникає необхідність знати свої права та обов'язки. Та буває так, що вони не знають, як захистити свої права, до кого звернутись за допомогою. 
   5 грудня фахівці бібліотеки – філії для дітей № 4 запросили учнів 4 – Б класу ЗЗСО № 12 (вчитель Українець Л. Л.) на правознавчу гру «Права свої знай, обов’язки не забувай». Із розповіді бібліотекаря Марини Дудки присутні дізнались про те, як створювалася Конвенція про права дитини, яке важливе значення вона має, із яких статей складається. Весело та зацікавлено, за допомогою гри «Захищаємо права казкових героїв» школярики з’ясували, які права казкових героїв були порушені. 
   Відповівши на питання вікторин «Я дитина – я людина!», «Чи знаєте ви... », юні читачі уяснили, що кожна дитина має не лише права (на життя, відпочинок, медичну допомогу, освіту, тощо), а й обов’язки. Наостанок четверокласники побували у ролі суддів та оцінювали вчинки літературних героїв, а також ознайомилися з літературою книжкової виставки «Я маю право». 
   Головний висновок, який зробили діти під час заходу, - це те, що правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі і в повсякденному житті. Тому завдання кожного – дотримуватися своїх прав і обов’язків, не порушуючи законних інтересів оточуючих людей.













Немає коментарів:

Дописати коментар