середу, 6 січня 2021 р.

Різдвяна добра казка дарує нам тепло і ласку

 

Різдво Христове – одне з найвеличніших релігійних, а з 1991 року -  і державних свят в Україні. Існувало воно ще з давніх  давен і до впровадження християнства символізувало народини Сонця.  Напередодні свята, увечері 6 січня, сім’ї готують святкову вечерю. За стародавнім звичаєм на стіл подаються 12 пісних страв. Головною з них є солодка кутя. Оселю святково прибирали.

6 січня до бібліотеки – філії № 4 для дітей на голосні читання «Різдвяна добра казка дарує нам тепло і ласку» завітали члени агенції читача – початківця «Книговичок». 

   Різдво – не лише українське свято. Про історію виникнення зимових свят, цікаві українські народні обряди, традиції, прикмети та повір’я розповіла присутнім бібліотекар Марина Дудка. Діти залюбки гортали сторінки книжок, журналів з книжкової виставки «Дивосвіт різдвяних свят», відгадували новорічні загадки, згадували різдвяні віншівки та колядки. Юні читайлики з великим задоволенням читали один одному казки, «Різдвяну історію» Ганни Солошенко з журналу «Колобочок», легенду про святкову ялинку з журналу «Яблунька», уривки  зі збірника «Різдвяні повісті» молодих українських письменниць. Малеча дізналася про неймовірні пригоди сестричок – близнюків Ніни і Віри в Країні Дива, які змогли врятувати Троє Празників (Оксана Лущевська «Ворожіння на черевичках»), про бажання та мрію маленької німої дівчинки Дзвенислави (Гавріела Шапіро «Дзвеніслава та Маленький Принц»), що означає бути справжнісіньким янголом (Зоряна Живка «Передріздвяні клопоти в небесній канцелярії»). А наприкінці кожен з дітлахів взяв з книжкової полиці улюблену книжку, щоб перечитати її вдома.

                                             

                                  

Немає коментарів:

Дописати коментар