пʼятницю, 8 жовтня 2021 р.

День художника України

 


  День художника відзначається в Україні щорічно у другу неділю жовтня, починаючи  з 1998 року. Це свято не тільки професіоналів та шанувальників живопису. Творчість зберігає в людині можливість радіти світу й любити його. Отже, це свято для любителів усього прекрасного.  В 2021 році День художника України припадає на 10 жовтня. Цього дня на честь свята проводяться масові  заходи, тематичні виставки, зустрічі.

    Професії художника тисячі років. Ще давні люди створювали картини наскального живопису. У Давньому Єгипті художники користувалися великою повагою. Вважалося, що  написані зображення володіють магічним  ефектом. У середні віки  головним направленням мистецтва були іконопис, фрески, мозаїка. За часів Відродження розвитку набув портретний жанр.

   Це свято – чудова нагода згадати художників-творців історії. Їх очима ми можемо бачити світ Давньої Греції, уявляти  життя Середньовічної Європи, усвідомлювати, настільки прекрасним є наш світ. Усі ми колись захоплено вперше в житті брали до рук олівець й поринали у дивовижний, таємничий світ. Знайомство  з образотворчим мистецтвом дозволяє не тільки розширити свої знання й кругозір, але й приєднатися до світу прекрасного. 

Образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших видів мистецтва, що допомагає розкривати внутрішній світ людини. Це в свою чергу викликає прагнення до прекрасного, спонукає  замислитися над сутністю буття.

Мистецтво - невід’ємна частина національної культури. Творчі досягнення художників свідчать про потужний потенціал народу. Українським майстрам пензля належать твори, які стали частиною золотого фонду світового образотворчого мистецтва.

Дбайливо зберігаючи і розвиваючи художні традиції, стверджуються вічні загальнолюдські цінності, з’являється радість від спілкування з прекрасним. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар