середу, 10 березня 2021 р.

Тарасове слово звучатиме вічно


   Т.Г. Шевченко — великий український народний поет. Життя нашого генія таке дивне, що слухаючи про нього, можна було б сказати, що це якась легенда, коли б усе те не було правдою.  

   10 березня  в центральній дитячій бібліотеці  відбулося засідання народознавчого клубу "Калинонька", присвячене вшануванню пам'яті великого Кобзаря.

   Провідний бібліотекар молодшого відділу Пека Н. А. провела з учнями 3-А класу ЗЗСО № 18 (вчитель Німенко Лідія Михайлівна) літературно-поетичну годину "Тарасове слово звучатиме вічно". Юні читачі познайомилися з дитячими роками майбутнього поета, дізналися про його нелегку кріпацьку долю, тяжкі роки поневірянь. 

    Дітям було цікаво дізнатися, що незважаючи на короткий життєвий шлях, Тарас Шевченко залишив великий спадок не тільки в літературі, а й у художньому мистецтві. Тарас Шевченко — автор понад 1000 художніх робіт, зокрема,  пейзажів, портретів, жанрових малюнків, він досконало володів технікою написання картин олівцем, пером, аквареллю та олією. Бібліотекар зауважила, що його твори перекладені на більшість мов світу, а в багатьох країнах встановлено пам’ятники Шевченка та на його честь  названі парки, бульвари, театри і вулиці. Бібліотечний фахівець запропонувала переглянути відео сюжети "Дитячими шляхами Тараса Шевченка" та "Шевченко-художник", закріпила знання юних книголюбів вікториною "Дерево життя і творчості поета". Вчитель Німенко Л. М. прищеплює своїм учням любов до художнього слова митця, тож вона першою і продекламувала одну зі своїх улюблених поезій, а за нею до поетичних читань охоче приєдналися й усі маленькі шанувальники творчості Кобзаря. До заходу була підготовлена книжкова виставка "Нас єднає слово Кобзаря".

  Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, але слово Шевченка — живе і вічне. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він нам,  синам та донькам свого народу.

  Юним читачам дитячої бібліотеки було запропоновано новинки дитячої літератури від Інституту української книги у рамках державної програми поповнення фондів.  Це сучасні українські та зарубіжні твори різноманітної тематики, які малеча й обрала для читання вдома.

                         


                                       















Немає коментарів:

Дописати коментар