четвер, 25 березня 2021 р.

Палітра краси і гармонії

    Березень багатий на визначні події для книголюбів і всіх, хто є шанувальниками мистецтва слова. Адже тиждень дитячого читання триває. Цього разу дев'ятикласники СЗШ №18 (кл. керівник Клімова І. В.) були запрошені до центральної дитячої бібліотеки на презентацію творчості місцевого поета "Палітра краси і гармонії" у рамках програми клубу "Stylish generation".

   Завдання поезії — розтривожити душу, примусити людину відгукнутися. У цьому запевнила присутніх бібліотекар абонементу 7-9 класів Тонконог Г. В. та запропонувала старшокласникам зачитати рядки улюблених поезій відомих українських та зарубіжних класиків художньої літератури.
    Мистецтво - це уміння зображати прекрасне в слові, в музиці, на сцені. І в кожної обдарованої людини є власний спосіб висловити поезію душі. А нашій талановитій землячці Вікторії Юрченко вдається вдало поєднувати усі свої таланти.


     Вікторія Юрченко у Новомосковську добре знайома всім шанувальникам пісенного мистецтва, адже майже жодне міське свято не проходить без її участі. Та, можливо, не всі знають, що Вікторія - авторка багатьох чудових поезій, які увійшли до збірки поетичних творів літературно-мистецького об'єднання "Присамар'я" "Калиновий цвіт", а деякі з них покладені на її ж музику й стали піснями. Саме вони і прозвучали на заході ("Хто ми?", "Світ мрій", "Молитва до Бога", "Твої очі", "Великдень" та багато інших). Таланти Вікторії Юрченко нескінченні, адже вона вже протягом десяти років є членом спілки поетів Новомосковщини “Вільна ліра”, а за тридцятиріччям її творчої діяльності - чимало пісенних конкурсів, ярмарок, фестивалів, на яких кожного разу вона з честю представляла наше славне місто. Співачка організувала студію естрадного вокалу “Вікторія”, яка наразі працює з юними обдаруваннями. Тож усі присутні отримали неабияку естетичну насолоду від цієї творчої зустрічі й, сподіваємося, стали хоча б на крок ближчими до мистецтва.
    Для читачів дитячої бібліотеки цього ж дня проведено читай-кампанію "Наша інформація - ваш успіх". Бібліотекар Тонконог Г. В. ознайомила присутніх з новими надходженнями, отриманими у рамках державної програми поповнення фондів від Українського інституту книги. Тиждень читання, на жаль, добігає кінця, та переду у читачів дитячої бібліотеки - нові подорожі сторінками цікавих книг.






























     

Немає коментарів:

Дописати коментар