пʼятницю, 12 березня 2021 р.

Математика – це цікаво!

  2020-2021 навчальний рік оголошено роком математичної освіти в Україні.
   Дехто вважає, що математика – суха, нудна і нецікава наука. Але це не так! Математика – це величезна галузь, ще в давні часи її називали «царицею наук». Математика – сувора, вимоглива і, в той же час, весела і жартівлива. Одне з основних понять математики – число – виникло з практичних потреб людини.


   Числа оточують нас усюди, в основному, їх використовують в математичних цілях. Деякі величини заслуговують на особливу увагу, наприклад, число "Пі", про яке кожен з нас не раз чув і навіть є Міжнародний день, присвячений цьому числу. Його святкують 14 березня, в цей же день відзначається день народження відомого автора теорії відносності Альберта Ейнштейна. Ентузіасти і шанувальники даного свята, крім того, що печуть символічний пиріг, в цей день рекомендують тренувати пам'ять для запам'ятовування чисел. Число Пі для цього відмінно підійде.
   12 березня, до Міжнародного дня числа Пі та до року математичної освіти в Україні працівники бібліотеки – філії № 4 запропонували читачам, учням 5-6 класів ЗЗСО № 12, інтелектуальні розваги «Математичні віражі».
   Про виникнення цього свята, розповіла присутнім провідний бібліотекар Т. Є. Лісняк, а також надала цікаві факти про числа. Школярі згадали, які бувають числа, що таке число Пі. Фахівці філії для дітей підготували різноманітні математичні завдання: кросворд «Магічна наука», конкурси «Математична суміш», «Відгадай ребус», гру «Знайди зайве», вікторину «Заморочки з діжки».
   Змагаючись, всі діти намагалися продемонструвати знання, кмітливість, уміння міркувати, знаходити вихід із складних ситуацій. Допомагала маленьким «ейнштейнам» література з книжкової виставки «Математика – цариця наук». Під час розваг панувала дружня атмосфера, емоційний настрій. Наввипередки діти згадували прислів’я, загадки, назви книг, де є число. Час промайнув непомітно. Бібліотекарі підібрали юним читачам літературу для ознайомлення вдома на логічне мислення та побажали їм бути завжди впевненими, наполегливими, дружити з математикою та іншими науками.







Немає коментарів:

Дописати коментар