вівторок, 9 березня 2021 р.

Всесвітній день ді-джея

     З 2002 року в світі відзначається нове професійне свято —- Всесвітній день ді-джея.
    Мабуть, це навіть не свято в тому розумінні, в якому ми звикли сприймати святкові дні, а певна подія, що проводиться в більшості країн світу і має досить благородні наміри. Саме 2002 року Міжнародна клубна індустрія запропонувала перед 9 березня проводити тиждень благодійних акцій, пов'язаних із заходами й ді-джейською роботою, всі доходи від яких по закінченню цього тижня відправлялися у всілякі дитячі установи та фонди, які потребують спонсорської допомоги. Закінчення цього благодійного тижня, 9 березня, ознаменовується святкуванням Всесвітнього дня ді-джея.
    Першими почали втілювати ідею в життя організація Nordoff Robbins Music Therapy, яка активно використовувала музику в різних формах лікування дітей і дорослих, та спеціалізований фонд World DJ Fund, що згодом об'єднав такою ініціативою багато популярних організацій і бізнес-компаній, пов'язаних із музичним напрямком.
   Сьогодні у благодійному тижні, що передує Дню ді-джея, беруть участь такі великі організації і радіокомпанії, як HELLO, RADIO 1, GALAXY, MTVFACE, MIXMAG та багато інших. Також постійними відвіувачами благодійних заходів стали  популярні особистості й колективи світу музики і танців. Paul Van Dyk, Pete Tong, Sasha, Danny Tenaglia, Dave Seaman, Paul Oakenfold, Carl Cox, Seb Fontaine, Sister Bliss і багато інших знаменитостей ось уже декілька років вважають своїм обов'язком зробити в ці дні максимум для надання посильної допомоги нужденним.
      Слово "ді-джей", як відомо, є абревіатурою англійського DJ  - і визначає професію людини, яка обирає і програє для аудиторії записану музику. 
   Розрізняють декілька типів ді-джеїв. Радіо-ді-джеї представляють і програють музику, яка передається по каналах радіомовлення AM, FM, короткохвильовим, цифровим або каналам радіо-станцій інтернету.
   Клубні ді-джеї обирають і програють музику в барах, нічних клубах, на дискотеках та навіть на стадіонах. Мобільні диск-жокеї подорожують з портативними звуковими системами і представляють музику на різних заходах. А ще іноді ді-джеї самі співають і грають реп і реггі.
    Напевно, в сучасному суспільстві вже ні у кого не виникає сумнівів у тому, що бути ді-джеєм — це не просто хобі, а справжня робота. Причому робота непроста, яка вимагає безлічі умінь, таланту і передбачає неабияку відповідальність за позитивний настрій часом десятків тисяч людей, які збираються, щоб провести час в танцях і слуханні своїх улюблених музичних ритмів.
    Спасибі всім ді-джеям, які попри обставини свого особистого життя дарують нам свято й можливість хоч трохи відволіктися від суєти світу та від душі відірватися на улюбленому танцполі!






Немає коментарів:

Дописати коментар